Vauvoja taljoilla tonttulakit päässä, pikkulapsia puettuina parhaimpiinsa joulukoristeiden kanssa, lapsia pulkassa, vauvoja joulukuusen alla, lapsia avaamassa joulupaketteja. Joulukortit!

Kiitos hyvä ystäväni siitä että jaksat muistuttaa minua (siitä huolimatta että tiedät ongelmastamme) miten helppoa ja mukavaa elämä on. Miten lapset saavat alkunsa ensimmäisellä yrityksellä, syntyvät terveinä, ovat edelleen elossa eikä kukaan sairasta mitään. Tottakai myös sukupuolet menevät tasan. Olisihan elämä muuten aivan hiivatin tylsää ja epäoikeudenmukaista jos talossa olisi vain tyttöjä tai poikia. Keskenmenoista tai kohtukuolemista et ole kuullutkaan, no, ehkä aivan etäisesti. Onneksi teillä on kaikki hyvin!

En ole ennen osannut ajatellakaan että joulu on oikeastaan surun aikaa. Paljonko kaksi aikuista lapsetonta ihmistä jaksaa innostua joulusta, kun syytä juhlaan ei oikein ole? Vuosi sitten surin keskenmenoja, tänä jouluna meillä piti jo olla vauva. Eipä ole näkynyt. Jos löytyy ylimääräisenä, voi laittaa tulemaan hyvään ja rakastavaan kotiin.